12.10.2011

Frisk gulrot suppe




Jeg er utrolig glad i supper og har derfor lyst å bli flinkere til å lage det.
 Og ikke minst finne på nye oppskrifter. Så her er et forsøk på en gulrot suppe som jeg syns ble kjempe god. 

Oppskrift til ca 2-3 personer:

5 mellomstore gulrøtter
1 dl grønnsaksjuice evt buljong
1dl eplejuice kan også bruke appelsin juice
litt sitronsaft
1/2 ts revet ingefær
urtesalt for salat og pasta fra Oliviers & co
litt olivenolje med grønn sitron i skålen ved servering fra Oliviers & co
litt hakket koriander
pepper
spe på med vann for ønsket konsistens


Kok gulrøttene til de er møre, hell av nesten alt vannet og mos så gulrøttene med en stavmikser. 
Tilsett all væsken og la suppen småkoke. Ha så i alle de andre ingrediensene og smak til med krydder, 
og ikke glem å spe på med vann til du får den rette konsistensen. 
Hvis du ønsker en mer kremet suppe kan du fint bruke litt havre eller soya fløte i suppen.

Når du serverer suppen har du i en dæsj av olivenoljen med grønn sitron, litt hakket koriander til pynt og litt krutonger.




1 kommentar: